TR |  EN |  RU |  AR
Tesisat Yıkama Hizmeti Uygulamaları
February 16, 2018, 1:19 pm
Detaylar

Birçok sanayi tesisinde endüstriyel kurumda, konutlarda, sitelerde, kamu kurum ve kuruluşlarında kullanılmakta olan merkezi ısıtma ve soğutma sistemleri, sıcak su kazanları, yere döşenen ısıtma sistemleri ve radyatörlerin kuruluşta veya zaman içerisinde mutlaka temizliğinin yapılması gerekmektedir. Bu sistemlerin tamamında sıcak ve soğuk su unsuru devreye girdiğinden dolayı suyun dolaşımı ve devri daimi sırasında metal olan aksam üstünde çeşitli şekillerde kir, pas, kireç, balçık ve çamur gibi istenmeyen unsurlar oluşmaktadır. Oluşan bu yapılar ısı transfer hızını düşürür ya da sirkülasyonu engellediği için ısı transferine müsaade etmezler. İşte bu noktada işletmeler çıkmaza girer. Bu nokta firmamız tesisat yıkama hizmeti vererek son derece yüz güldüren sonuçlara imza atmaktadır. En büyük tesislerde dahi çok kısa sürede istenen sonuçların alınması için modern uygulamalar firmamızın bünyesinde bulunmaktadır.

Tesisat Yıkama Hizmeti Nasıl Gerçekleştirilmektedir?

Müşterilerimizin bizimle iletişime geçmesi neticesinde tamamen mühendislerden ve teknik kadrodan oluşan bir ekiple hemen erişim sağlamaktayız. Ön fizibilite çalışmasından sonra tesisat incelenmekte; metal cinsleri belirlenmekte ve alınan kirlik örnekleri laboratuvar kontrolünden geçirildikten sonra nasıl bir temizlik uygulaması gerçekleştirileceğine karar kılınmaktadır. Tesisat yıkama hizmeti konseptinde uygulamış olduğumuz hizmetlerin tamamında modern cihazlar ve makineler devreye girmektedir. Böylece tesisatınızda su kaynaklı oluşacak olan tüm korozyonun ve korozyon artıklarının çamurun, kirecinin ve yağların temizlenmesi gerçekleştirilmektedir. Bu noktada firmamızın kullanmış olduğu makineler otomasyon sistemine tabi olduğu için ve başta yapılan çalışmalar ile uygun kimyasallar seçimi sonucu sıfır hata payı ile çalışmaktadır. Ayrıca bütün ısıtma ve soğutma sistemlerinde devreye girmekte olan temizlik kimyasalları da tesisata ve içerisinde bulunan suyun mahiyetine göre değişiklik göstermektedir. Amerikan ve Avrupa menşeli olarak kullanmış olduğumuz hammaddeler ile birlikte gerek insan sağlığı gerekse çevre sağlığı noktasında son derece duyarlı çözümleri müşterilerimiz için üretebilmekteyiz.

Hangi Alanlarda Tesisat Yıkama Hizmeti Verilmektedir?

Sunmuş olduğumuz bütün işlemler gerekli garantiler ve risk analizi ile birlikte tesisat yıkama hizmeti uygulaması birçok alanda devreye girmektedir. Isınma ve sanayi kazanlarında, plakalı eşanjörlerde, ısıtma ve soğutma devrelerinde, kalorimetrelerde, döküm sanayi tesislerinde, gıda sektöründe, kalorifer sistemlerinde, güneş enerji ısıtma sistemlerinde, plastik sektöründeki soğutma unsurlarında, Serpantinlerinde, kondenseler uygulamalarında mutlaka tesisat yıkama uygulamalarına başvurulmaktadır. Flushing ve Pickling yöntemi ile son derece efektif sonuçlar elde edilmektedir. Böylece tesisatının ömrü uzarken tesisattan almış olduğunuz verim de artırılmaktadır.

Tesisat Yıkama İşleminden Sonra Ne yapılmalı?

Deşer Kimya teknik ekibi yıkama işleminin sonunda sistemi nötralize ederek işletmeye hazır hale getirirler.

Tesisatın yıkanması sonrası mevcut tesisatta problem yaşamamak için Deser Kimya sizlere paket bir hizmet sunar. Kullanılan su kaynağını analizleri yapıldıktan sonra suyun hazırlanması ve suyun devre içinde şartlandırılarak bir daha aynı problemlerin yaşanması engeller; düzenli laboratuvar hizmeti ile sistemin efektif kalmasını sağlarız.